דילוג לתוכן הראשי

שיפוץ מקלחת

 שיפוץ מקלחת

כשמחליטים לשפץ את חדר הרחצה חשוב לתכנן מראש בצורה יסודית ולהבין את התהליך שיכול להמשך בין 5-10 ימים תלוי בגודלו.

החלק הראשון והחשוב ביותר הוא התכנון- מיקום האסלה, הארון, האמבטיה או המקלחון ואיך כל האלמנטים האלה יסתדרו באופן הנוח והנגיש ביותר בחדר הזה.

גם אם  לא תקחו מעצבת פנים לתכנון חדר האמבטיה, חשוב לפחות לשבת עם אחת לפגישת ייעוץ בכדי לסדר את החדר בצורה אופטימלית ולקבל החלטות  נכונות.

יש הרבה דברים חשובים שכדאי לכם לדעת, שלא לדבר על תקנים שיש לעמוד בהם.

תאמינו לי שלא תרצו לגלות בסוף השיפוץ שצפוף לשבת על האסלה, שנתקלים בכיור או שהמים גולשים מהמקלחת החוצה.

כשאני משפצת חדר רחצה ישנם כמה כללים שאני מתמידה ליישם:

השלב הראשון אחרי התכנון והפירוק הוא האיטום .  יש לוודא שהצנרת החדשה איכותית ונושאת תו תקן על מנת שתעמוד בלחצים ובחום המים. לאחר החלפת הצנרת יש לבצע בדיקה של הצנרת החדשה בלחץ מים.





כדאי תמיד לפרק את הריצוף הישן ולא להדביק ריצוף על ריצוף ! יש לוודא איטום כפי שצריך על מנת להמנע מנזילות בעתיד ובמיוחד לשכנים מלמטה.. לא לשכוח את הרובה בין האריחים ולא רובה לבן שמתלכלך מהר! מי שבוחר באריח צבעוני כדאי שיתכנן מראש עם הרצף את החיתוכים של השיפוע במקלחת.



את האסלה רצוי למקם במקום יחסית נסתר ולא מול הדלת (זאת כמובן במידת האפשר). בחרו באסלה תלויה שקל לנקות סביבה. היום גם קל להגיע למנגנון ההדחה במקרה של קלקול.

על האסלה להיות מרוחקת מינימום 40 ס״מ מהקיר מכל צד. בשירותי אורחים, הרוחב המינימלי שלהם הוא  90. חשוב להשאיר מרחב שימוש לפני האסלה של 75 ס״מ, כל מרחב פחות מכך, ירגיש לכם צפוף.

אני מעדיפה לבחור באריחים גדולים כדי להימנע מחיבורים רבים בין האריחים, חיבורים שבהם מתרכזים אבנית ולכלוך. אריחים גדולים גם יוצרים תחושה של מרחב וחדר הרחצה ייראה גדול יותר.

לטעמי אין צורך לחפות את כל הקירות של חדר הרחצה  עד התקרה (רק בחלקים הנחשבים לרטובים) – אפשר שחיפוי הקירות בקרמיקה יהיה רק מאחורי האמבטיה , קיר המקלחון, מאחורי ברז כיור (עד גובה 30 ס"מ). בכל שאר המקומות ניתן לצבוע בצבע מיוחד לחדרי רחצה, צבע שליכט עם טקסטורה (אם רוצים) ובכך להקנות לחדר הרחצה תחושה קלילה ומזמינה יותר .

בחדר רחצה ללא חלון מומלץ להתקין מפוח ליניקת אוויר מחדר הרחצה (וונטה)  משום שבחדרי הרחצה יש לחות גבוהה ויש צורך באיוורור.

שקעי חשמל בחדר הרחצה – מומלץ לוודא שאכן יש מספיק שקעי חשמל בחדר הרחצה עבור מכשיר גילוח חשמלי, פאן לשיער, מפזר חום ואם אפשר גם למתלה לחימום מגבות.
יש לוודא ששקעי החשמל מוגנים מפני מים.

דאגו שהמקלחון שלכם עשוי מזכוכית מחוסמת והדלת לא תפגע בפתיחה ברהיט אחר.

לאנשים מבוגרים ללא ילדים קטנים ממליצה מקלחון ולא אמבטיה וכמובן לדאוג שהדלת לחדר הרחצה תהיה מונגשת ברוחב 90 ס"מ. כמו כן ניתן להצמיד לקיר מוט אחיזה לתמיכה וכסא ישיבה.



בהצלחה בשיפוץ!

אם הטיפים עזרו לכם תגיבו בבקשה

סיסי  

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

צאו אל המרפסת

עם עלייתן של שכונות המגורים החדשות, המרפסות חוזרות לקבל את הכבוד המגיע להן — הן גדולות ומושקעות יותר, ואפשר להשתמש בהן למגוון פונקציות.  הגדרת יעוד המשימה הראשונה בתכנון המרפסת היא להבין מה אנחנו רוצים לעשות בה. יש מי שירצה להציב בה מכשירי כושר וכלל לא יתעניין באירוח; יש מי שירצה לבשל ולהגיש אוכל במרפסת, אבל לא יתעקש שתהיה בה צמחייה עבותה. על פי הפונקציה שהחלטתם תהיה החלוקה לאיזורים במרפסת וכך יוחלט גם העיצוב. אפשר לקבוע מתחם אוכל — איזור בישול שכדאי שיעמוד בסמוך לאזור האירוח או למטבח הפנימי. יכול להיות אזור בילוי , שבו יהיו ג'קוזי, בריכת נוי, פינת שולחן משחק. יכול להיות אזור אירוח , שבו יש שולחן אוכל או מערכת סלון לישיבה. אחרי שהחלטנו אילו אזורים יהיו במרפסת, צריך לחשב כמה שטח נקדיש לכל אחד מהם — וזה תלוי במספר האנשים שנארח או שנמצאים בו בדרך כלל.  למרות החלוקה לאזורים, מבחינה עיצובית המרפסת היא חלל אחד שלם, עם קו עיצובי אחד, שנוח לעבור בו מפונקציה אחת לשנייה. מבחינה עיצובית המרפסת צריכה להתכתב עם הבית, חשוב לשמור על התאמה בין הפנים לחוץ . המרפסת היא בדיוק כמו כל ח...

ג'פנדי- זו לא סיסמה , זה סגנון חדש!

  ג'פנדי זו לא סיסמה ! ג'פנדי ( japandi ) הוא סגנון עיצובי שמשלב שני סגנונות יחד שיש ביניהם חיבור –  הסגנון היפני והסקנדינבי/נורדי. מה חיבר בין שני הסגנונות האלה? גם אצל היפנים וגם אצל הסקנדינבים כל חפץ קישוטי בבית חייב להיות גם פונקציונלי. בשני הסגנונות אנחנו רואים ניקיון של צורה ומינימליזם. בלי הרבה חפצים , בלי עומס ויזואלי, קווים מעוגלים שמהווים צורה שלמה, שימוש בפריטים מחומרים טבעיים ובצבעוניות יחסית טבעית. בסגנון היפני כמעט ואין צבע , לרוב יש פלטת צבעים טבעית של גוני חול, בסגנון הנורדי יש גם צבעוניות למשל כחולים עזים, ירוקים מעושנים, הרבה פסטליים . בשניהם יש חיפוש אחר שקט ויזואלי ובשניהם אין חיפוש אחרי טרנדים והם לא משנים עיצוב מעונה לעונה, אלא מחפשים פשטות, עבודת יד ונאמנות לאותו קו. בשניהם יש כבוד והערכה לטבע האופייני לאזור. אם אתם מחוברים כמוני לפשטות, השקט הצבעוני והאומנות היחודית, תוכלו גם אתם לעצב בסגנון הג'פנדי. אז איך עושים זאת? רהיטים נמוכים קרובים לרצפה או על הרצפה, אחסון רב, חומרים טבעיים כמו עץ, פשתן, נייר, צמר, קש, קרמיקה, במבוק, פחות...

איך לארגן שולחן חג בלי הוצאות מיותרות

  לארגן שולחן חג בלי הוצאות מיותרות כשאני מתכננת עיצוב שולחן חג אני נעזרת בשני אמצעים מוטיב/נושא/רעיון  וצבע! איך אני עושה זאת? בכל פעם אני בוחרת מוטיב שקשור לחג לדוגמה ראש השנה: +אם בחרתי בנושא הדבש אניח על השולחן  צנצנות דבש קטנות, דבורים משוקולד, פלייסמטים בצורת כוורת. אבחר צבעים תואמים לנושא כמו צהוב, כתום זהב. +תפוח- כדורים, עלים, תפוחונים, נרות עגולים, בצבעי ירוק אדום ולבן +דג- ים, רשת,צדפים,כוכבי ים בצבעי חול וכחולים. +שנה טובה- שנות טובות,חודשי השנה, מזלות,שופר מקווה שהבנתם את השיטה שלי שהיא קלה וחסכונית. כל מה שעליכם לעשות זה לבחור נושא שיתאים לסט הכלים שלכם בהצלחה! ממני סיסי