דילוג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך ספטמבר 16, 2018

מכירים אותם?- מעצבי על

בוודאי שמעתם על חלקם בטלויזיה או קראתם עליהם באינטרנט ובעיתונים .  רציתי שתכירו כמה מהמיוחדים בעיני שהביאו בשורה מיוחדת לעולם העיצוב .  (לא לפי סדר החשיבות).. קרלו קולומבו - נולד בשנת 1967 בעיירה קרימט באיטליה. הוא מוכר בזכות מוצרי הצריכה שעיצב, שעליהם זכה בשורה ארוכה של פרסים בינלאומיים. בשנים האחרונות חזר קולומבו לתחום האדריכלות, וכיום הוא משלב בין עיצוב תעשייתי לעיצוב מוצר ואדריכלות. תהליך היצירה שלו אינו ליניארי, הוא יכול להיעצר לכמה שבועות או חודשים, עד שימצא את קצה החוט שיוביל אותו לשלב הבא. את רוב העבודה שלו הוא עושה עם בלוק נייר ועט, והעוזר שלו מעביר אחר כך את השרטוט למחשב. קולומבו משתף פעולה עם מותגי העיצוב המובילים בזירה העולמית, ביניהם Antoniolupi, DePadova, Poliform, Tecno, Varenna, Zanotta ואפילו עם מותג הג'ינסים Levi’s.. אאוקי סאטו - י ליד קנדה (1977) שגדל ביפן. בגיל 17 התחיל ללמוד באוניברסיטת ווסאדה, שבית הספר לאדריכלות שלה נחשב לאחד הטובים בעולם. כעבור שבע שנים, כשהוא מחזיק בתואר שני באדריכלות, הוא נסע לשבוע העיצוב במילאנו ושם החליט להחליף מ...

להעביר או להשאיר?

כיום כשהכל נגיש ,זמין ולא יקר, קורה שאנו מתפתים פעמים רבות לקנות  כל מיני דברים שסתם מצאו חן בעינינו . במשך הזמן אנחנו מפסיקים להשתמש בהם  והם נאגרים במדפים ,ארונות ומגירות . כדאי מאד להתחיל לעשות סדר ולהעביר למי שבאמת צריך ויעשה בהם שימוש .  במחשבה בריאה - אחרי הכל נהננו ,השתמשנו ואין לנו יותר צורך בהם . אז מה כדאי לנו להעביר הלאה ? קודם כל חשוב שלא להבהל מהסדר ולא להתחיל הכל בבת אחת. פשוט למצוא בכל פעם שעה פנויה ולארגן תחום מסויים בחדר מסוים . המטבח -  סכינים ללא שימוש שאין להם דומים או שהם מזמן לא חותכים. מגבות ידיים בלויות (יש שלישיות מגבות יפות וזולות בכל סופר) . קרשי חיתוך מומלץ מאד כל שבוע להכניס למדיח לצורך חיטוי רציני ,ופעם בכמה חודשים לזרוק ולחדש . שקיות ניילון לעשות שימוש חוזר ולמחזר . קופסאות פלסטיק לאחסון משופשפות ,עם כתמים, בלי מכסה . אגרטלים ישנים, סדוקים או כבר לא לטעמנו . צלחות וכוסות שיש להם בלאי כמו סדקים, או שנשארו בדד ללא אח ורע .. מצרכים שנשכחו במקרר עמוק פנימה. כנ"ל תבלינים  ושאריות מזון וחטיפים . ציוד...