דילוג לתוכן הראשי

לשפץ או למכור?


לפעמים אנשים מבקשים להתייעץ איתי כשהם נמצאים לפני הדילמה,
מה כדאי יותר: לשפץ או למכור?

זו באמת דילמה רצינית וצריך להבין את כל השיקולים לפני שמגיעים להחלטה. ברוב המקרים הבעיה הזו עולה כאשר יש:

-שינויים במשפחה. כאשר נוסף ילד ,המשפחה גדלה וחסר מקום  או כאשר הילדים עזבו והדירה נשארה גדולה או ריקה מידי. כלומר צפיפות מול מרחב לא מנוצל.

-בעיות במבנה, איטום לא תקין, נזילה, רטיבות, עובש וכדו'.

- השפעה חברתית. חברים טובים, בני משפחה עברו לשכונה חדשה .

-צרכים בטיחותיים במיוחד במגורי נכים וקשישים הזקוקים למעבר רחב של כסא גלגלים ואביזרי בטיחות.

- שיקול כלכלי. האם העיצוב והשיפוץ זול יותר ממעבר לדירה אחרת. האם יש באפשרותכם להוציא חסכונות על שיפוץ. חשוב לדעת במקרה של גמלאים שההוצאה על שיפוץ לא תרוקן את כספי הפנסיה ותפגע בעתיד הכלכלי.

השאלה האמיתית היא : מה עושים כדי להגיע להחלטה?
עורכים רשימה מסודרת של יתרונות וחסרונות לפני שמחליטים.

בעד שיפוץ:
במחקרים שנערכו בעולם, וגם בארץ, נמצאו שוב ושוב ראיות לטענה, שההשקעה בשיפוץ דירה תמיד מעלה את ערכה בסכום גבוה משמעותית מההוצאה על השיפוצים.
לדעתי עיצוב מחדש של חלל הפנים אמור להיות זול יותר מהוצאות על מעבר דירה. מצד שני, העלות תלויה באופי המעבר, בכמות הציוד והתכולה וגם בסוג הנכס.

אם החלטתם לשפץ את הדירה שבבעלותכם החליטו קודם כל על מסגרת תקציב, כי בשיפוץ תמיד דברים יכולים לקרות לא לפי הספר ולכן אפשרו לעצמכם לסטות מעט ולהשאיר כסף לבלתמ"ים.

אם הדירה במצב סביר וכל מה שנשאר לבצע הוא שיפוץ חלקי או קוסמטי ניתן להחליף את הכלים הסניטריים ואביזרים בעלות נמוכה יחסית שתשווה מראה חדש .

אפשר לשדרג את המטבח בהחלפת דלתות, שיפור התאורה וכמובן פתרונות אחסון טובים יותר יכולים לעשות את ההבדל.


אם הדירה במצב רעוע יהיה גם צורך בהחלפת ריצוף, צביעה של כל הדירה, החלפה או לכל הפחות בדיקת מערכות אינסטלציה וחשמל וכמובן ניקיון יסודי.
צריך להבין שיש הבדל בין שיפוץ קוסמטי שיכול להיות זול ומהיר ,לבין שיפוץ מסיבי שהוא יקר ומתמשך לאורך זמן. לכן חישבו אם התהליך הארוך, ההתעסקות הרבה, אחסון רהיטים או מציאת מקום מגורים חלופי בזמן השיפוץ, לא ישבש את חייכם מבחינה נפשית וכלכלית.
השארות בסביבה המוכרת הוא גם שיקול לשיפוץ, כך נישארים עם החברים, מוסדות הלימוד, השכנים. אם אתם אוהבים את הסביבה, יש יתרון לשיפוצים.


אל תשכחו שבמעבר דירה יש הוצאות נילוות כמו : המובילים, המיסים, חיפוש הדירה המייגע, הצורך בשינוי כתובות, בהחלפת מוסדות החינוך ועוד – כל אלה הם טיעון חזק לטובת שיפוצים .
היתרון האחרון שאני מביאה לפניכם הוא בדיקת ניצול זכויות בנייה. בידקו בעיריה – אם זה המצב אצלכם, יתכן שתוספת בניה של חדר או מרפסת תספיק לצרכים הנוספים שלכם ואז תוכלו להמשיך ולגור בבית שאתם אוהבים בלי לעבור.

בעד מעבר דירה: מתי כדאי לעבור דירה בכל זאת?

אם המשפחה גדלה והצרכים השתנו, והשיפוץ  לא יוכל לענות על כל הצרכים ואם אין אפשרות לקבל זכויות בנייה נוספות – עדיף לרכוש.
הון עצמי: אם תוכלו לממן את כל הדירה או את רובה ללא משכנתא – אפשר לשקול בחיוב רכישה.

הזדמנות: לפעמים נופלת לידינו הזדמנות וניתן  למצוא מציאות אמיתיות בשוק. קבלן התקוע עם דירות, משפחה שכבר רכשה דירה ולא יכולה לעמוד בתשלומים.

לסיכום: מבחינה כלכלית- עלויות מעבר דירה לרב יהיו יקרות יותר לפחות פי 3 מאשר לשפץ דירה קיימת, כמו כן בדרך כלל גם  בדירה החדשה שתקנו  תירצו לבצע שינויים כדי להתאים את הדירה לצרכים שלכם, מה שאומר שיש מצב שגם בדירה החדשה תיכנסו בסופו של דבר לשיפוץ אולי קטן יותר יחד עם זאת עדיין תשקיעו לא מעט כספים . 
לכן אם אתם אוהבים את הדירה והסביבה וזקוקים רק לשיפוץ קוסמטי, לכו על שיפוץ. אבל אם השיפוץ לא יענה על הדרישות שלכם, מעבר דירה יכול לחסוך את הטרחה וההתעסקות בתכנון ושיפוץ הקיים ואפילו להשאיר אתכם ברווח כספי אם מצאתם מציאה או תעברו לדירה קטנה או לאזור אחר

עדיין מתלבטים? אל תהססו תתקשרו לקבל ייעוץ 

סיסי הראל 0543066566

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

צאו אל המרפסת

עם עלייתן של שכונות המגורים החדשות, המרפסות חוזרות לקבל את הכבוד המגיע להן — הן גדולות ומושקעות יותר, ואפשר להשתמש בהן למגוון פונקציות.  הגדרת יעוד המשימה הראשונה בתכנון המרפסת היא להבין מה אנחנו רוצים לעשות בה. יש מי שירצה להציב בה מכשירי כושר וכלל לא יתעניין באירוח; יש מי שירצה לבשל ולהגיש אוכל במרפסת, אבל לא יתעקש שתהיה בה צמחייה עבותה. על פי הפונקציה שהחלטתם תהיה החלוקה לאיזורים במרפסת וכך יוחלט גם העיצוב. אפשר לקבוע מתחם אוכל — איזור בישול שכדאי שיעמוד בסמוך לאזור האירוח או למטבח הפנימי. יכול להיות אזור בילוי , שבו יהיו ג'קוזי, בריכת נוי, פינת שולחן משחק. יכול להיות אזור אירוח , שבו יש שולחן אוכל או מערכת סלון לישיבה. אחרי שהחלטנו אילו אזורים יהיו במרפסת, צריך לחשב כמה שטח נקדיש לכל אחד מהם — וזה תלוי במספר האנשים שנארח או שנמצאים בו בדרך כלל.  למרות החלוקה לאזורים, מבחינה עיצובית המרפסת היא חלל אחד שלם, עם קו עיצובי אחד, שנוח לעבור בו מפונקציה אחת לשנייה. מבחינה עיצובית המרפסת צריכה להתכתב עם הבית, חשוב לשמור על התאמה בין הפנים לחוץ . המרפסת היא בדיוק כמו כל ח...

ג'פנדי- זו לא סיסמה , זה סגנון חדש!

  ג'פנדי זו לא סיסמה ! ג'פנדי ( japandi ) הוא סגנון עיצובי שמשלב שני סגנונות יחד שיש ביניהם חיבור –  הסגנון היפני והסקנדינבי/נורדי. מה חיבר בין שני הסגנונות האלה? גם אצל היפנים וגם אצל הסקנדינבים כל חפץ קישוטי בבית חייב להיות גם פונקציונלי. בשני הסגנונות אנחנו רואים ניקיון של צורה ומינימליזם. בלי הרבה חפצים , בלי עומס ויזואלי, קווים מעוגלים שמהווים צורה שלמה, שימוש בפריטים מחומרים טבעיים ובצבעוניות יחסית טבעית. בסגנון היפני כמעט ואין צבע , לרוב יש פלטת צבעים טבעית של גוני חול, בסגנון הנורדי יש גם צבעוניות למשל כחולים עזים, ירוקים מעושנים, הרבה פסטליים . בשניהם יש חיפוש אחר שקט ויזואלי ובשניהם אין חיפוש אחרי טרנדים והם לא משנים עיצוב מעונה לעונה, אלא מחפשים פשטות, עבודת יד ונאמנות לאותו קו. בשניהם יש כבוד והערכה לטבע האופייני לאזור. אם אתם מחוברים כמוני לפשטות, השקט הצבעוני והאומנות היחודית, תוכלו גם אתם לעצב בסגנון הג'פנדי. אז איך עושים זאת? רהיטים נמוכים קרובים לרצפה או על הרצפה, אחסון רב, חומרים טבעיים כמו עץ, פשתן, נייר, צמר, קש, קרמיקה, במבוק, פחות...

איך לארגן שולחן חג בלי הוצאות מיותרות

  לארגן שולחן חג בלי הוצאות מיותרות כשאני מתכננת עיצוב שולחן חג אני נעזרת בשני אמצעים מוטיב/נושא/רעיון  וצבע! איך אני עושה זאת? בכל פעם אני בוחרת מוטיב שקשור לחג לדוגמה ראש השנה: +אם בחרתי בנושא הדבש אניח על השולחן  צנצנות דבש קטנות, דבורים משוקולד, פלייסמטים בצורת כוורת. אבחר צבעים תואמים לנושא כמו צהוב, כתום זהב. +תפוח- כדורים, עלים, תפוחונים, נרות עגולים, בצבעי ירוק אדום ולבן +דג- ים, רשת,צדפים,כוכבי ים בצבעי חול וכחולים. +שנה טובה- שנות טובות,חודשי השנה, מזלות,שופר מקווה שהבנתם את השיטה שלי שהיא קלה וחסכונית. כל מה שעליכם לעשות זה לבחור נושא שיתאים לסט הכלים שלכם בהצלחה! ממני סיסי