דילוג לתוכן הראשי

12 פעולות להכנסת אנרגיה חיובית בבית

אנרגיה חיובית בבית- עיצוב מבריא

ישנם מקומות שנכנסים אליהם מרגישים מיד אנרגיה חזקה וטובה. אלה המקומות שנרגיש בהם בטוחים ושלווים , משום שהם מהווים חלל שמטעין את הנפש שלנו באנרגות חיוביות.



כל יצור חי זקוק לאנרגיה, ללא אנרגיה אין חיים ,אין תנועה ולא ניתן לעשות כלום!
איך מעלים את האנרגיה החיובית בבית (או במקום העבודה)?
לפניכם 12 פעולות שיעלו את האנרגיה הטובה בסביבת חייכם:

1. סדר ואירגון- דאגו למנוע עומס של דברים ע"י מסירת חפצים שאינם בשימוש עוד ושחררו את החלל. 
בעת קנייה של חפצים חדשים בחרו באיכות ולא בכמות. חשוב להמנע גם מערמות של כביסה מלוכלכת בבית ולדאוג למקום נקי בו רובצים בעלי החיים שלכם.

2. הבערת קטורת- תורמת לטיהור האוירע. ניתן להבעיר צמחים מסוימים למניעת בקטריות ווירוסים,כמו: אורן, רוזמרין, לבנדר, טימין, מרווה. מקובל להבעיר קטורת לאחר כניסה לבית חדש או לאחר שהאורחים עזבו..

3. מפיץ ריח/ מבער שמנים- דפיוזר עם ריח טוב מרגיע את הנפש. יש מבחר ריחות בחנויות אבל ניתן גם להכין לבד.



4. מנורת מלח- מנורה כזו משמשת כמקור טיבעי לרענון וניקוי האויר בחדר. המלח מושך מים, אבק ועשן בחדר.

5. השמעת מוסיקה- למוסיקה תפקיד משמעותי בחיינו ,לא רק כאפקט בידורי אלא גם כגורם מרגיע ומרפא.
 על פי מחקרים מוסיקה מסויימת יכולה להפיג כאב, לסייע למחזור הדם, להגביר ריכוז בלמידה, למנוע עייפות. בחרו את המוסיקה שעושה לכם טוב והשמיעו אותה.

6. צמחים ופרחים- הכנסת הטבע הביתה בצמחים מסויימים מעלה אנרגיה חיובית בבית. צמחים כמו: קקטוס, ענפי במבוק, יסמין, לבנדר, רוזמרין, אלוורה ,סנסיוויריה וסחלבים.
כמו כן העיסוק בגינון ידוע כמפחית דכאון ומשפר אנרגיה.

7. קריסטלים- עוד בתרבויות קודמות נהגו להשתמש בקריסטלים שהם אבני מרפא מן הטבע. הקריסטלים מסייעים לנו לשחרר לחצים ולחדש זרימה טבעית במקום. מוזמנים לקרא עוד בקישור הבא: קריסטלים.

8. שימוש בצבעים- הצבעים משפיעים על מצב הרוח שלנו, כל אחד מאיתנו מגיב אחרת לצבעים. על פי פסיכולוגיית הצבעים האדום למשל מעלה אנרגיה ואדרנלין ומעודד תקשורת בין אנשים. הצהוב- מעורר שמחה, הכחול והירוק מרגיעים, הסגול גורם ליצירתיות והכתום מעורר התלהבות. בחרו את הצבע שגורם לכם נוחות ושלווה.

9. נרות- הדלקת נרות אינה קשורה רק לטקסים או רומנטיקה, אור הלהבה מהווה גורם מושך ומהפנט את העין. חשוב להבעיר נרות העשויים משמנים טבעיים.

10. אויר צח- בתים סגורים ללא אורי צח גורמים למחנק ועלולים ליצור מצב רוח ירוד ודכאוני. תמיד כדאי לאוורר את המקום לפני ואחרי שחוזרים אליו, כך תגבירו את החמצן בחדר .

11. הכניסו לביתכם פריטים בעלי זכרונות מאושרים ושמחים, כמו תצלומים, ספרים, חפצים. כל דבר שמזכיר לכם משהו טוב בתנאי שלא תצרו גיבוב ועומס.


12.צרו מקום מרגיע- פינה שבה אין טלויזיה שזוללת חשמל ואנרגיה ,פינה שאין בה חומרי ניקוי, פינה שבה תוכלו להקדיש לעצמכם זמן בשקט. זמן להיטען באנרגיות חיוביות כדי להתחיל או לסיים את היום.

שלכם סיסי


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

צאו אל המרפסת

עם עלייתן של שכונות המגורים החדשות, המרפסות חוזרות לקבל את הכבוד המגיע להן — הן גדולות ומושקעות יותר, ואפשר להשתמש בהן למגוון פונקציות.  הגדרת יעוד המשימה הראשונה בתכנון המרפסת היא להבין מה אנחנו רוצים לעשות בה. יש מי שירצה להציב בה מכשירי כושר וכלל לא יתעניין באירוח; יש מי שירצה לבשל ולהגיש אוכל במרפסת, אבל לא יתעקש שתהיה בה צמחייה עבותה. על פי הפונקציה שהחלטתם תהיה החלוקה לאיזורים במרפסת וכך יוחלט גם העיצוב. אפשר לקבוע מתחם אוכל — איזור בישול שכדאי שיעמוד בסמוך לאזור האירוח או למטבח הפנימי. יכול להיות אזור בילוי , שבו יהיו ג'קוזי, בריכת נוי, פינת שולחן משחק. יכול להיות אזור אירוח , שבו יש שולחן אוכל או מערכת סלון לישיבה. אחרי שהחלטנו אילו אזורים יהיו במרפסת, צריך לחשב כמה שטח נקדיש לכל אחד מהם — וזה תלוי במספר האנשים שנארח או שנמצאים בו בדרך כלל.  למרות החלוקה לאזורים, מבחינה עיצובית המרפסת היא חלל אחד שלם, עם קו עיצובי אחד, שנוח לעבור בו מפונקציה אחת לשנייה. מבחינה עיצובית המרפסת צריכה להתכתב עם הבית, חשוב לשמור על התאמה בין הפנים לחוץ . המרפסת היא בדיוק כמו כל ח...

ג'פנדי- זו לא סיסמה , זה סגנון חדש!

  ג'פנדי זו לא סיסמה ! ג'פנדי ( japandi ) הוא סגנון עיצובי שמשלב שני סגנונות יחד שיש ביניהם חיבור –  הסגנון היפני והסקנדינבי/נורדי. מה חיבר בין שני הסגנונות האלה? גם אצל היפנים וגם אצל הסקנדינבים כל חפץ קישוטי בבית חייב להיות גם פונקציונלי. בשני הסגנונות אנחנו רואים ניקיון של צורה ומינימליזם. בלי הרבה חפצים , בלי עומס ויזואלי, קווים מעוגלים שמהווים צורה שלמה, שימוש בפריטים מחומרים טבעיים ובצבעוניות יחסית טבעית. בסגנון היפני כמעט ואין צבע , לרוב יש פלטת צבעים טבעית של גוני חול, בסגנון הנורדי יש גם צבעוניות למשל כחולים עזים, ירוקים מעושנים, הרבה פסטליים . בשניהם יש חיפוש אחר שקט ויזואלי ובשניהם אין חיפוש אחרי טרנדים והם לא משנים עיצוב מעונה לעונה, אלא מחפשים פשטות, עבודת יד ונאמנות לאותו קו. בשניהם יש כבוד והערכה לטבע האופייני לאזור. אם אתם מחוברים כמוני לפשטות, השקט הצבעוני והאומנות היחודית, תוכלו גם אתם לעצב בסגנון הג'פנדי. אז איך עושים זאת? רהיטים נמוכים קרובים לרצפה או על הרצפה, אחסון רב, חומרים טבעיים כמו עץ, פשתן, נייר, צמר, קש, קרמיקה, במבוק, פחות...

איך לארגן שולחן חג בלי הוצאות מיותרות

  לארגן שולחן חג בלי הוצאות מיותרות כשאני מתכננת עיצוב שולחן חג אני נעזרת בשני אמצעים מוטיב/נושא/רעיון  וצבע! איך אני עושה זאת? בכל פעם אני בוחרת מוטיב שקשור לחג לדוגמה ראש השנה: +אם בחרתי בנושא הדבש אניח על השולחן  צנצנות דבש קטנות, דבורים משוקולד, פלייסמטים בצורת כוורת. אבחר צבעים תואמים לנושא כמו צהוב, כתום זהב. +תפוח- כדורים, עלים, תפוחונים, נרות עגולים, בצבעי ירוק אדום ולבן +דג- ים, רשת,צדפים,כוכבי ים בצבעי חול וכחולים. +שנה טובה- שנות טובות,חודשי השנה, מזלות,שופר מקווה שהבנתם את השיטה שלי שהיא קלה וחסכונית. כל מה שעליכם לעשות זה לבחור נושא שיתאים לסט הכלים שלכם בהצלחה! ממני סיסי