דילוג לתוכן הראשי

איך להכניס אנרגיות טובות לבית?

כולנו יודעים שהחלל סביבנו במקום שבו אנו נמצאים יכול להשפיע על מצב רוחנו.            כמה פעמים קרה לכם שנכנסתם למקום מסויים והרגשתם לא נעים להיות שם. זה עלול לקרות בשל הרבה גורמים, אני כמעצבת יודעת לזהות את הגורמים המעיקים ואיך למנוע אותם. אך האם אתם יודעים שניתן לשפר אוירה בחדר ע"י שימוש באמצעים מסוימים? .
לפניכם כמה עצות טובות ממני להכנסת אנרגיות חיוביות לכל חדר, כאשר לטעמי תמיד יש עדיפות לחומרים מן הטבע:
- נרות עשויים מחומר טבעי. הנר הדולק מייצג גם ביהדות וגם בדתות אחרות את האור והחום ואת החיים שהם אנרגיה. האש של הנר סופגת את האנרגיות השליליות, שורפת אותם ומעלימה אותם. הכנת נר טבעי ביתי הינה פשוטה, קלה וכייפית. כל מה שצריך זה שמן צמחי, חמאות צמחיות צנצנות ופתיליות. עם הניחוחות אפשר להשתולל כיד הדמיון והעדפתכם האישית. 




-שימוש בקריסטלים, אבני הקריסטל הן בעצם אבנים המיוצרות על בסיס מינרלים המגיעים מהטבע ויש להן כוח להניע תהליכים ולשחרר חסמים. אנשים רבים מאמינים בכוחן של אבני קריסטל מסוגים שונים הן לצורך טיפול, מניעה וריפוי של בעיות רפואיות, למשל בעיות שינה, בעיות במערכת העיכול הגורמות להשמנה, חוסר יכולת להתרכז, וגם בכדי להחדיר קארמה ואנרגיה טובה לחיינו והן בכדי לשפר מצבים מסוימים בחיינו כמו קשרים חברתיים או רומנטיים, העלאת הביטחון והדימוי העצמי, שיפור המצב הכלכלי ועוד העזרו במומחים כדי לסייע לכם לבחור את הקריסטלים המתאימים לחדר שבחרתם.




- ישנם צמחים היכולים לשפר את זרימת האנרגיות בבית וליצור אווירה שלווה ורגועה. הסילוק של אנרגיה שלילית תפחית את המתח, תשפר את בריאותכם ותעזור לכם לחוות יותר רגעים טובים יותר. חפשו מידע על הצמחים הבאים ובחרו מה להכניס לביתכם: יסמין, ריחן קדוש, אלוורה, מרווה,ענפי ערבה ורוזמרין. בשנת 1989 ערכה סוכנות החלל האמריקאית נאס"א ניסוי שבו בדקה אלו צמחים ביתיים מטהרים הכי טוב את האוויר מרעלנים או מסייעים לאוורור החדר, הסוכנות המליצה להניח לפחות צמח אחד לכל עשרה מטרים רבועים במקום הראשון זכו החרצית (Chrysanthemum morifolium) והספטיפיליום (Spathiphyllum) שמסוגלים לטהר את האוויר מבנזן, פורמלדהיד, אמוניה, קסילן וטריכלורואתילן וכך למנוע את הגירויים וכאבי הראש שהם גורמים.



- צבע. להכנסת צבע לחדר יש משמעות רבה. אנו עושים שימוש בצבעים של הטבע כדי לעזור לעצמנו בדרכים שונותלהרגיש רגועים יותר,לשפר יחסיםלהפגין אהבה ואכפתיות, ולהתמודד טוב יותר עם אתגרי החיים.    חפשו מידע על הפסיכולוגיה של הצבעים ותגלו שלכל צבע יש השפעה שונה על מצב רוחנו. לא סתם משתמשים בחדרי ניתוח בצבע הירוק בהיר, ובחדרי ילדים  בתכלת, ירוק או וורוד בהיר. רוב הגוונים הבהירים משרים עלינו רגיעה. צבעי הקרם למיניהם מזכירים לנו אור נעים של השמש. צבעי הלבנדר נותנים לנו הרגשה של רעננות. עיצוב הבית על פי שימוש נכון בחומרים וצבעים, ייצרו איזון הרמוני בסביבת המגורים או בעבודה.


אז למה אתם מחכים? ,השתמשו בעצות שלי והכניסו אנרגיה חיובית לבית.

שלכם סיסי


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

צאו אל המרפסת

עם עלייתן של שכונות המגורים החדשות, המרפסות חוזרות לקבל את הכבוד המגיע להן — הן גדולות ומושקעות יותר, ואפשר להשתמש בהן למגוון פונקציות.  הגדרת יעוד המשימה הראשונה בתכנון המרפסת היא להבין מה אנחנו רוצים לעשות בה. יש מי שירצה להציב בה מכשירי כושר וכלל לא יתעניין באירוח; יש מי שירצה לבשל ולהגיש אוכל במרפסת, אבל לא יתעקש שתהיה בה צמחייה עבותה. על פי הפונקציה שהחלטתם תהיה החלוקה לאיזורים במרפסת וכך יוחלט גם העיצוב. אפשר לקבוע מתחם אוכל — איזור בישול שכדאי שיעמוד בסמוך לאזור האירוח או למטבח הפנימי. יכול להיות אזור בילוי , שבו יהיו ג'קוזי, בריכת נוי, פינת שולחן משחק. יכול להיות אזור אירוח , שבו יש שולחן אוכל או מערכת סלון לישיבה. אחרי שהחלטנו אילו אזורים יהיו במרפסת, צריך לחשב כמה שטח נקדיש לכל אחד מהם — וזה תלוי במספר האנשים שנארח או שנמצאים בו בדרך כלל.  למרות החלוקה לאזורים, מבחינה עיצובית המרפסת היא חלל אחד שלם, עם קו עיצובי אחד, שנוח לעבור בו מפונקציה אחת לשנייה. מבחינה עיצובית המרפסת צריכה להתכתב עם הבית, חשוב לשמור על התאמה בין הפנים לחוץ . המרפסת היא בדיוק כמו כל ח...

ג'פנדי- זו לא סיסמה , זה סגנון חדש!

  ג'פנדי זו לא סיסמה ! ג'פנדי ( japandi ) הוא סגנון עיצובי שמשלב שני סגנונות יחד שיש ביניהם חיבור –  הסגנון היפני והסקנדינבי/נורדי. מה חיבר בין שני הסגנונות האלה? גם אצל היפנים וגם אצל הסקנדינבים כל חפץ קישוטי בבית חייב להיות גם פונקציונלי. בשני הסגנונות אנחנו רואים ניקיון של צורה ומינימליזם. בלי הרבה חפצים , בלי עומס ויזואלי, קווים מעוגלים שמהווים צורה שלמה, שימוש בפריטים מחומרים טבעיים ובצבעוניות יחסית טבעית. בסגנון היפני כמעט ואין צבע , לרוב יש פלטת צבעים טבעית של גוני חול, בסגנון הנורדי יש גם צבעוניות למשל כחולים עזים, ירוקים מעושנים, הרבה פסטליים . בשניהם יש חיפוש אחר שקט ויזואלי ובשניהם אין חיפוש אחרי טרנדים והם לא משנים עיצוב מעונה לעונה, אלא מחפשים פשטות, עבודת יד ונאמנות לאותו קו. בשניהם יש כבוד והערכה לטבע האופייני לאזור. אם אתם מחוברים כמוני לפשטות, השקט הצבעוני והאומנות היחודית, תוכלו גם אתם לעצב בסגנון הג'פנדי. אז איך עושים זאת? רהיטים נמוכים קרובים לרצפה או על הרצפה, אחסון רב, חומרים טבעיים כמו עץ, פשתן, נייר, צמר, קש, קרמיקה, במבוק, פחות...

איך לארגן שולחן חג בלי הוצאות מיותרות

  לארגן שולחן חג בלי הוצאות מיותרות כשאני מתכננת עיצוב שולחן חג אני נעזרת בשני אמצעים מוטיב/נושא/רעיון  וצבע! איך אני עושה זאת? בכל פעם אני בוחרת מוטיב שקשור לחג לדוגמה ראש השנה: +אם בחרתי בנושא הדבש אניח על השולחן  צנצנות דבש קטנות, דבורים משוקולד, פלייסמטים בצורת כוורת. אבחר צבעים תואמים לנושא כמו צהוב, כתום זהב. +תפוח- כדורים, עלים, תפוחונים, נרות עגולים, בצבעי ירוק אדום ולבן +דג- ים, רשת,צדפים,כוכבי ים בצבעי חול וכחולים. +שנה טובה- שנות טובות,חודשי השנה, מזלות,שופר מקווה שהבנתם את השיטה שלי שהיא קלה וחסכונית. כל מה שעליכם לעשות זה לבחור נושא שיתאים לסט הכלים שלכם בהצלחה! ממני סיסי